Over ons

STUMACO: Studies, machines en constructies

Uw specialist in machineconstructie en maatwerk

Stumaco heeft zich gespecialiseerd in de bouw van machines in roestvast staal en richt zich vooral op de voedingsindustrie. Toch bouwen wij ook machines en complete installaties voor andere sectoren, zoals de tabaksector en de waterzuiveringsindustrie.

Machinebouw gaat bij ons van A tot Z. Wij doen zowel het ontwerp als de constructie in ons bedrijf zelf. Voor de montage komen we bij u langs, en na de oplevering kunt u op ons rekenen voor service en onderhoud.

Ook voor de aankoop en de inbouw van specifieke machines kunt u bij ons terecht. Bovendien leveren we machines op maat, wisselstukken, draaiwerk en andere constructies. Ons gamma varieert van kleine herstellingen tot complete verwerkingslijnen.

Indien u niet één machine wenst maar een volledige lijn, stellen wij u graag onze totaalconcepten voor. Samen met u werken we een volledige lijn uit en dit tot in de details. We komen alles ter plaatse opmeten en werken een eerste voorstel van de lijn uit. Nadien kunt u natuurlijk nog veranderingen aanbrengen. Het spreekt voor zich dat deze lijnen volledig op maat worden gemaakt. U zegt waar de machines moeten komen en wij zorgen dat ze passen. Kijk gerust op de bijhorende pagina voor meer info over ons maatwerk.

Uw bedrijf kan bij ons ook allerhande piping-installaties vinden. Wij verzorgen de benodigdheden voor perslucht, watertoe- en afvoer.

U kunt er zeker van zijn dat al onze producten van hoogstaande materialen gemaakt zijn. We hebben een ruim aanbod inoxconstructies. Niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook voor het onderhoudsgemak.

U staat steeds in contact met 1 vast aanspreekpunt. Zo verliest u geen kostbare tijd. Dit aanspreekpunt is de projectingenieur. Die zoekt samen met ons ingenieursteam naar een oplossing die aan al uw wensen voldoet.

 

STUMACO door de jaren heen

Stumaco is een constructiebedrijf, opgericht in 2001. De afkorting Stumaco staat voor studies, machines en constructies. In het begin ontwierpen we enkel machines en werkten we totaaloplossingen uit voor de voedingsindustrie. Omdat onze klanten hun projecten ook mechanisch wilden verwezenlijken, had ons bedrijf een eigen constructieatelier nodig. Nog in hetzelfde jaar vonden we een geschikte locatie. We investeerden in een uitgebreid machinepark en selecteerden de meest ervaren machinebouwers.   

De vlotte groei van het bedrijf leidde ertoe dat ons atelier algauw te klein werd. In 2006 zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie en intussen hebben we al twee keer bijgebouwd. Zo kunnen we uw project zo volledig mogelijk in eigen beheer uitwerken en kunnen we de montagetijd bij u ter plaatse tot een minimum herleiden.  

Onze jarenlange ervaring in de constructiewereld en in de voedingssector vormen nu een stevige basis voor een klanten-specifieke en kwaliteitsvolle samenwerking, die leidt tot succesprojecten. Naast de mechanische eisen van ieder project hebben we steeds opnieuw aandacht voor het onderhoudsgemak, de onderhoudskosten, de duurzaamheid, de hygiëne en veiligheid. Tot slot doen we er alles aan om een duurzame relatie met onze klanten op te bouwen. Daarvoor is onze flexibiliteit een belangrijke troef.

Wilt u graag meer informatie over ons bedrijf of onze producten? Neem dan zeker eens contact met ons op.