Engineering / Research

Stumaco ontwerpt en bouwt transportbanden, - systemen, machines en volledige lijnen.
Daarvoor beschikken we over ons eigen engineering bureau.

Van het begin tot het beste resultaat

Stumaco ontwerpt en bouwt transportbanden, - systemen, machines en volledige lijnen. Daarvoor beschikken we over ons eigen engineering bureau. Dit laat ons toe u vanaf de initiële fase van het project te assisteren. Wij ontwerpen samen met u de lay-out en het ontwerp voor de machine. Zo proberen we samen tot een economische en doeltreffende oplossing te komen.
 

Hoe werkt ons engineering bureau?

We hebben een bepaald stappenplan dat ons ingenieursteam stipt volgt. Een nieuw concept start altijd met een grondig gesprek waarin u uw ideeën meedeelt en eisen stelt uit uw eigen ervaringen en op basis van uw productkennis. Met die informatie kunnen we vervolgens met het ontwerp van start gaan. Een eerste ontwerp wordt aan u voorgelegd. Daarna werken we een detailontwerp uit met de nodige aanpassingen. Hierbij houden we rekening met de productie- en onderhoudskost, maar ook met het onderhoudsgemak achteraf. We bouwen nu de machine of volledige lijn op in ons atelier en controleren en testen alles. Tijdens de uitvoeringsfase komen we bij u ter plaatse voor de installatie.
 

Wat kunt u bij ons allemaal laten bouwen?

Wij ontwerpen en bouwen niet alleen machines, maar we bieden ook totaalconcepten aan. Zo hoeft u enkel uw ideeën met ons te delen en wij werken ze voor u uit. Daarnaast bieden wij ook onze machines en lijnen op maat aan. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de afmetingen. Omdat kwaliteit en onderhoudsgemak bij ons primeert, leveren wij alles in inox. Kijk eens op de bijhorende pagina voor de vele voordelen van onze inoxconstructies. Ten slotte bieden wij u ook nog pipinginstallaties aan.
 

Onze projectingenieurs

Projectingenieurs kennen vaak de bouw van machines in theorie, maar daarom nog niet in de praktijk. Daarom zorgen wij bij Stumaco dat onze ingenieurs ook de praktijk onder de knie hebben. En dat gebeurt op de werkvloer. Als projectingenieurs voor het eerst in ons bedrijf komen, worden ze in het atelier opgeleid tot mechanische constructeurs. Ze leren lassen, snijden, plooien ... . En om het vak volledig onder de knie te krijgen, gaan ze mee monteren bij de klant. Zo leren we hen niet alleen machines en volledige lijnen in theorie te ontwerpen, maar ook het gehele project in de praktijk op te volgen. De projectingenieur volgt vanaf de besprekingen, het ontwerp en de montage de werken tot en met de oplevering op. En daarbij kunt u er zeker van zijn dat uw vast aanspreekpunt echt alles onder controle heeft.